Hoppa till sidans innehåll

SM i Skövde 2023

10 NOV 2022 15:26
Under SM-veckan i Skövde kommer brottningen avgöras 3-4 februari, det vill säga fredag och lördag. Tävlingsupplägget är detsamma som vid SM i Varberg, med totalt 22 viktklasser och samtliga tre stilar representerade båda tävlingsdagarna.
  • Skapad: 10 NOV 2022 15:26

Nu är datumen satta för respektive idrott vid SM-veckan i Skövde. Brottningen kommer att avgöras 3-4 februari, det vill säga fredag och lördag. Upplägget kommer att ske enligt samma princip som vid SM i Varberg, med totalt 22 viktklasser och samtliga tre stilar representerade båda tävlingsdagarna.

Efter Tävlingsrådets utvärdering av SM 2022 fastslogs att upplägget fungerade bra, både vad gäller SM-vikter och tävlingsschema. Dock bör vi även använda SM i Skövde som ytterligare ett utvärderingstillfälle för att hitta eventuella förbättringsåtgärder. Nedan följer en sammanställning av utvärderingen från Tävlingsrådets mötesprotokoll:

Utvärdering av SM-upplägg under 2022
Det konstaterades att tävlingsupplägget vid respektive SM-arrangemang i huvudsak var till belåtenhet hos såväl arrangörer som deltagare och publik. Det beslutades därför att behålla samma upplägg inför nästa års mästerskap: Invägning och finalomgångar samma dag, med samtliga tre tävlingskategorier representerade under båda tävlingsdagarna.

Angående SM-vikterna för seniorer var slutsatsen att det föll väl ut och att det primära syftet att öka kvaliteten på mästerskapet uppfylldes. Inga viktklasser behövde ställas in då samtliga vikter hade minst tre deltagare, och vi fick se många högintressanta matcher som sannolikt hade uteblivit om alla vikter varit tillgängliga. Att finalpassen varvade mellan GR, FS och WW ansågs också vara positivt både för aktiva och åskådare. Det beslutades därför att köra enligt samma koncept under SM i Skövde 2023, med reservation för att kunna justera vilka vikter som körs vilken dag. Även i fortsättningen kommer feedback tas in från samtliga parter, där även de aktivas perspektiv ska beaktas.


För mer information om SM-veckan i Skövde, se: https://smveckan.se/

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png