Hoppa till sidans innehåll

Spänningen stiger inför Fristils-SM

16 MAJ 2019 13:52
På lördag startar årets SM i Fristil för herrar. Tävlingen hålls i Vasahallen i Arboga och som vanligt genomförs tävlingen i kategorierna FS17, FS20 samt för seniorer (FS).
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2019 13:52

På lördag kl 13:00 startar SM för våra Seniorer (FS) samt våra ungdomar (FS17). Finalerna kommer äga rum senare samma dag. På söndagen är det juniorernas tur (FS20) att bekänna färg i SM-sammanhang. Tävlingsstarten på söndagen är kl 10:00. 

Inför årets SM kommer flera klubbar med stora trupper. Västerås, BK Athen och Husum stod förra året för en stol del av medaljskörden och blev också topp-3 i antal klubbpoäng. Årets SM ser ut att bli en repris då dessa tre klubbar kommer med störst trupper med mycket kvalité i.

Husum IF BK kommer med absolut störst trupp och har hela 16 brottare med sig. BK Athén har elva brottare och 2018 års bästa klubb alla kategorier, Västerås BK har en tiomanna stor trupp. IFK Linköping som verkligen fått igång ett ungt och starkt fristilsgäng har med sig hela nio brottare var av sex tävlar i ungdomsklassen. 

Årets fristilsbrottare 2018; Kevin Matoka Ström, Nykvarn kommer tävla båda dagarna. Först i ungdom på lördagen för att sen gå upp en ålderskategori till juniorerna på söndagen. UEM-aktuella Kevin kan vara värt att hålla ett extra öga på. 

Khalid Kerchiyev är tillbaka efter sin skada och kommer dyka upp i seniorernas 79 kg. Khaldid som blev femma på U23-VM i höstas (i grek) kommer dock inte kunna dansa hem vikten utan problem då där finns flera tunga utmanare. Årets fristilare 2017, Bilal Omarov och den flerfaldige SM-vinnaren Kim Stenberg kommer inte ge sig i första taget. Dessa tre herrar tävlar för Västerås BK. Dock är det inte självklart att VBK kommer ta hem alla medaljer i 79 kg då bland annat Emil Bertzel, Oskarshamn som har ett par landslagsuppdrag på meritlistan finns med i startlistorna.

Sveriges EM-representant i Bukarest i april, Naib Iladayev, Husums IF BK kommer försöka försvara sitt guld i 86 kg. Förra året vann han en spektakulär final mot klubbkompisen Sardar Timori med 10-9. Chans för revansch för Timori då även han finns med i startfältet i 86 kg.

En av förra årets stora skrällar var Värnamo BKs Zabihualh Ahmadi som då besegrade två unga superlöfte i form av Hebys Sven Engström och Farhad Anosheh, BK Atlas.

Sven Engström är fortfarande på skadelistan efter just matchen mot Ahmadi för ett år sedan men Farhad Anosheh har gjort en imponerande vårsäsong där han bland annat vann stortävlingen Tallinn Open i början av april. Så här kan vi vänta ett mästarmöte på hög nivå.

Arrangerande klubben Arboga Atletklubb kommer till start med tre brottare där grekspecialisten Billy Rääf får ses som en joker i 125 kg när han ställs mot fjolårets SM-vinnare Fardin Anosheh, BK Atlas. Arbogas enda ungdom på SM; Vilhelm Larsson tog silver vid fristils-SM 2018 i 65 kg och har nu tagit klivet upp till i 71 kg. Detta är samma viktklass som tidigare nämda Kevin Makota Ström också tävlar i. Den tredje Arbogabrottaren är Homayon Alizadeh i seniorernas 65 kg. En viktklass som ser ut att bli ett riktigt getingbo med flera spekulanter om medaljerna. 65 kg är också SM-tävlingarnas största viktklass.

Tävlingen anordnas i Vasahallen som var arena för Brottnings-SM 2011. 

Ni hittar alla webbsändningar här via Sport4u.

Skulle inte det fungera finns här direktlänkar till youtube här under:

Lördagens brottning

Söndagens brottning

Här hittar ni anmälda brottare till SM 2019. 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

 

  

Viking Line
 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....