Hoppa till sidans innehåll

Studier i Malmö? Dags att söka in

04 APR 2022 09:57
Om du tänkt studera vid Malmö Universitet är det dags att söka. 15 april är sista ansökningsdagen för höstens utbildningar. Elitaktiva i, eller på väg in i landslaget, kan även söka Elitprogrammet vid Malmö Idrottsakademi.
  • Uppdaterad: 04 APR 2022 09:57

Om du planerat att studera vid Malmö Universitet, är det dags att söka. Sista ansökningsdag för höstens utbildningar är 15 april.

I augusti 2018 utsåg Riksidrottsförbundet Malmö universitet till ett Riksidrottsuniversitet. För mer information om kombinationen universitetsstudier och elitidrott vid Malmö universitet, klicka här.

Malmö Idrottsakademi - Elitprogrammet

Elitprogrammet är en central del av Malmö idrottsakademis verksamhet. Hit kan elitaktiva från individuella idrotter som är på väg mot landslaget eller redan är med i landslaget söka. Syftet med programmet är att stödja den aktive i dess elitsatsning och med våra resurser hjälpa till att optimera prestationsutvecklingen. Stödet skräddarsys efter varje idrottares individuella behov.

Sökkriterier och åtagande för individuella elitidrottare

För att kunna söka ska du vara mantalsskriven i Malmö eller träna och tävla för en Malmöförening, eller vara student vid Malmö universitet och antagen som Riksidrottsuniversitetsstudent. Du ska ha avslutat en gymnasieutbildning och vara på landslagsnivå, eller på väg mot landslagsnivå. Du ska även nomineras till utbildningen av din förening.

Mer information om sökkriterier och åtagande finns här. 

Allmän information

  • Det finns totalt 50 platser att söka till Elitprogrammet.
  • Ansökan öppnar 1 april 2022 och stänger 1 augusti 2022.
  • Elitprogrammet gäller från 15 augusti och ett år framåt.
  • Beslut meddelas berörda efter hand men allra senast 14 augusti och kan ej överklagas.

Elitcenter Malmö

Studenter vid Malmö Idrottsakademi blir också på ett naturligt sätt knutna till landslagets nya brottningscenter i Malmö, där verksamheten successivt kommer att skalas upp under sommaren och hösten. Där erbjuds möjlighet att träna året runt, under översikt av våra olympiskt meriterade förbundstränare Yulia Ratkevich och Sofia Mattsson. Internationell sparring kommer att vara ett regelbundet inslag och flera större läger kommer att anordnas i anslutning till centret.

Under februari hölls det första internationella lägret i Malmö som samlade deltagare från flera europeiska toppnationer. Nästa större läger för damerna är planerat 27 maj - 5 juni.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png