Hoppa till sidans innehåll

Svenska Brottningsförbundet omorganiserar

04 SEP 2019 11:00
Svenska Brottningsförbundet (SBF) omorganiserar sin kansliverksamhet inom ramen för befintliga resurser. Ny sportchef blir Zakarias Tallroth och Lotta Samuelsson går in som administrativt stöd för landslagen.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2019 11:00

I våras valde den tidigare sportchefen Jonas Lagerkvist att lämna sitt uppdrag på Svenska Brottningsförbundet. För att hantera sportchefens arbetsuppgifter kortsiktigt fördelades de mellan Zakarias Tallroth och Lotta Samuelsson. Samtidigt påbörjades arbetet med att hitta en ny och mer effektiv organisation utifrån kansliets befintliga resurser.

Den interim lösning som lanserades i samband med att Jonas Lagerkvist lämnade oss har visat sig falla mycket väl ut.
Med detta som bakgrund har SBF:s styrelse vid sitt senaste möte beslutat att permanenta den övergångslösning som existerar för närvarande, för att på bästa sätt hantera förbundets uppdrag inom ramen för vad tillgängliga resurser tillåter.

Genom att förändra arbetsbeskrivningarna för befintlig kanslipersonal kommer Lotta Samuelsson att fungera som administrativt stöd för landslagen och Zakarias Tallroth kommer att fungera som SBF:s nya sportchef. Zakarias kommer att kombinera de nya uppgifterna med en begränsad del av sitt tidigare ansvarsområde inom “Marknad och Kommunikation”.

– Det bärande skälet till den konstellationen är först och främst för att upprätthålla kontinuitet och support till landslagen. Zakarias är en etablerad person inom svensk brottning och har en gedigen erfarenhet och kunskap kombinerat med ett stort engagemang för utvecklingen av svensk brottning. säger SBF:s ordförande Jan Åström.

Och fortsätter:

– Lotta Samuelsson har under sina år på SBF:s kansli byggt upp en gedigen administrativ erfarenhet och kunskap runt våra landslag, vilket nu ytterligare kommer att stärka upp organisationen runt landslagen.

Arbetsfördelningen kommer att vara fördelad på följande sätt;
Zakarias Tallroth, kommer att finnas som ett stöd till förbundskaptenerna gällande exempelvis; landslagsuttagningar, bollplank, kläder, ekonomi, RF och SOK.
Lotta Samuelsson, kommer att fortsätta med sina nuvarande uppgifter, men kommer att stötta förbundskaptenerna med den ekonomiska uppföljningen. Detta för att garantera en bättre ekonomisk återkoppling gällande uppföljning mot budget.


Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av er,

Samuel Lund, Förbundschef
This is a mailto link
08-699 63 26

SBF omorganisering.pdf

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd

 

  

Viking Line
 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....