Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information gällande coronaviruset

11 MAR 2020 15:50
Folkhälsomyndigheten höjde igår, den 10 mars, risknivån för spridning inom Sverige av Coronaviruset Covid-19 till mycket hög risk. Folkhälsomyndigheten ser i dagsläget tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen.
  • Skapad: 11 MAR 2020 15:50

I Sverige är risknivån höjd till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning, även om myndigheten inte ser samhällsspridning i hela landet just nu.  

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. 

Svenska Brottningsförbundet hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. Vid till exempel tävling och resor, uppmanar vi till att följa dessa källor. Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik, och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan eller inte.  

Svenska Brottningsförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap. När det gäller vår förbundsverksamhet, följer Svenska Brottningsförbundet Coronavirusets utveckling och arbetar utifrån nämnda källor ovan. Vi får kontinuerligt information ifrån Riksidrottsförbundet och tar hänsyn till deras rekommendationer. 

Vi håller oss uppdaterade om nuläget och tar detta i beräkning när det gäller våra landslag och deras genomförda, pågående och framtida verksamhet.  

 
Rekommendationer nationellt 

Folkhälsomyndigheten 

När det gäller nationella frågor kring Coronaviruset, vänd er till Folkhälsomyndigheten. Läs mer via denna länk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/ 

Svenska Brottningsförbundet följer dessa riktlinjer i relation till de samlingsplatser som förbundet ansvarar för. Hur respektive förening ställer sig till egna träningar, samlingsplatser eller medverkan i andra sammanhang avgör varje förening för sig. 

 
Rekommendationer internationellt 

Utrikesdepartementets rekommendation (UD) 

Vi följer utrikesdepartementets rekommendationer vad gäller resor till andra länder. UDs app ”UD Resklar” möjliggör att få notiser angå du befinner dig med aktuell information. Där finns även en egen rubrik med information specifikt kring förhållningssätt gällande Coronaviruset. 

World Health Organization (WHO) 

WHO förklarar och ger råd vad gäller Coronaviruset och har även rekommendationer kring förhållningssätt vad gäller resor. 
Vi rekommenderar i första hand WHO som källa för information kring viruset istället för media och sociala medier som kan ha andra syften med sin information. WHO har mycket information på sin hemsida. En del av de mest aktuella frågorna förklaras i en video du hittar här:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/travel-advice 

 

Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png