Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information gällande Covid-19

12 MAJ 2020 08:14
Uppdatering med blandad information från UWW, samt en påminnelse om att söka kompensationsstöd från RF senast den 15/5
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2020 08:14

Information från UWW

Internationella brottningsförbundet UWW hade igår ett webinarium med alla världens förbund där man gav en nulägesrapport gällande internationell brottning. 

Man kommer inom det närmsta samla in information till deras tekniska kommission för att göra en omvärldsanalys om hur läget ser ut världen över.

Man kommer också ha ett möte med alla atleter i ”the athlete’s commission” för att ta input från aktiva i vilka aspekter från idrottarens håll bör finnas med i analysarbetet.  I denna kommission finns världsbrottare från hela världen inklusive vår egen Sofia Mattsson.

I mitten av juni kommer man gå ut med information gällande resten av årets tävlingar.

Men redan nu nämnde president Nenad Lalovic att man tror att man kommer starta upp med kontinentala mästerskap för ungdomar/juniorer först men när detta kan ske är fortfarande mycket ovisst.

I dagsläget är all internationella mästerskap inställda fram till augusti, däribland UEM, JEM och U23-EM. Men med största sannolikhet kommer inga internationella tävlingar hållas i augusti/september heller.

Kompensationsstöd för uteblivna intäkter

Det finns möjlighet att söka kompensationsstöd för kostnader och uteblivna intäkter för planerad barn- och ungdomsverksamhet eller -evenemang, som uteblivit på grund av coronakrisen. Detta är en del av det stödpaket som regeringen avsatt för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin.

Ansökan är öppen 1-15 maj och beloppet måste minst nå upp till 15 000 kr under perioden 12 mars – 30 juni 2020. Mer information om regler och kriterier för ansökan finns att läsa här. Läs noga vad som gäller. Frågor angående kompensationsstödet kan ställas till This is a mailto link

Ni kan även söka ekonomiskt stöd från SBF och RF-SISU. Mer information hittar ni här

Skribent: Lotta Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png