Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information gällande Covid-19

05 JUN 2020 15:07
Lättnader i allmänna råd för idrotten borde gälla även brottning, så länge tydligt protokoll finns för utövandet. Så tolkar RF de råd som börjar gälla 14 juni. Folkhälsomyndigheten själv, har fortfarande inte klargjort vad som gäller.
  • Skapad: 05 JUN 2020 15:07

Riksidrottsförbundet (RF) tolkar det som att Folkhälsomyndighetens lättnader inom de allmänna råden för idrotten, även gäller brottning.

Det beskedet kom under ett möte med alla Specialidrottsförbund (SF) under fredagen 5 juni.

RF har inte lyckats nå Folkhälsomyndigheten för ett klargörande i de lättnader som ska börja gälla 14 juni, när det gäller Idrotter med betydande närkontakt och Inomhusidrotter. Trots ett upprepat antal försök att få kontakt.

När det gäller idrotter med betydande närkontakt har dock RF tolkat det som att det inte finns stöd för att säga nej till tex. brottning, cheerleading, dans och judo. Däremot ska protokollet för hur verksamheten ska bedrivas för dessa typer av idrotter, vara noggrant genomtänkt och med stor hänsyn till den betydande närkontakten. Rekommendationen om att hålla avstånd, gäller fortfarande.

Brottning berörs även av vad som gäller för inomhusidrotter, men där har RF inte gjort någon tolkning ännu, mer än det som stått i tidigare rekommendationer gäller.

SBF har påbörjat arbetet med protokollet för hur vår verksamhet kan bedrivas från och med den 14 juni, med hänsyn till den betydande närkontakten. Protokollet kommer att ligga till grund för SBF:s rekommendationer för föreningarnas verksamhet from 14 juni. Men vi har fortfarande ett ansvar att tillsammans begränsa smittspridningen och vill invänta svar från Folkhälsomyndigheten innan ändringar görs i SBF:s nuvarande rekommendationer.

I väntan på svar från Folkhälsomyndigheten, rekommenderar SBF starkt föreningarna att tillsvidare fortsätta med nuvarande alternativ verksamhet. Så fort ett klargörande kommit från FHM, gällande idrotter med betydande närkontakt, kommer Svenska Brottningsförbundet att agera med kort varsel i frågan om protokoll och rekommendationer.

Frågor hänvisas i första hand till Riksidrottsförbundet, This is a mailto link

Kontaktpersoner SBF:
Samuel Lund, This is a mailto link
08 - 699 63 26

Malin Kjebon, This is a mailto link
08 - 699 63 24

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png