Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering gällande Covid19

17 MAR 2020 13:24
Uppdateringar från Svenska Brottningsförbundet gällande Covid19 och dess påverkan på svensk och internationell brottning.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2020 13:24

Allmänt

Svenska Brottningsförbundet förstår att frågorna kring Coronaviruset är många. Vi tar oron på stort allvar, följer och agerar utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Vi står i löpande kontakt med Riksidrottsförbundet och UWW. 

Svenska Brottningsförbundet är inte en kunskapsorganisation kring detta område utan vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten, UD och WHO. Vi uppmanar till att följa dessa källor och påminner om att det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Svenska Brottningsförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap.

 

Uppdaterad information

Styrelsemöte och Årsmöte

Söndagen den 22 mars har Svenska Brottningsförbundet nästa styrelsemöte och det kommer att ske digitalt via Teams. I samband med det mötet kommer styrelsen att diskutera årsmötet som ska genomföras digitalt söndagen den 19 april 2020. Mer information gällande årsmötet kommer framöver.

Tävlingar

Som vi tidigare informerat har SBF:s styrelse beslutat att alla av SBF sanktionerade tävlingar och utbildningar ställs in fram till och med den 20 april 2020. Detta med anledning av de senaste dagarnas spridning av Coronaviruset både i Sverige och i världen.” Under vecka 15 kommer SBF:s styrelse att ta ett nytt beslut gällande om tiden ska förlängas eller inte.

 

Svenska Brottningsförbundets rekommendation är att även de tävlingar som inte kräver sanktion, som exempelvis nybörjarträffar, ställs in. Beslutet och ansvaret huruvida rekommendationen följs, ligger hos arrangören. Detsamma gäller för klubbarnas träningsverksamhet.

Gällande SBF:s Elitverksamhet

Just nu inväntar SBF ett beslut från UWW och IOK gällande OS-kvalen och sommarens övriga mästerskap. Beslut gällande NM i maj kommer fattas i april. 

Alla landslagstävlingar fram till och med sista april är just nu framflyttade eller inställda.

Kontaktpersoner

Tävlingsfrågor, Christer Persson This is a mailto link 08-699 63 25

Landslagsfrågor, Zakarias Tallroth, This is a mailto link  08-699 63 27

Övriga frågor, Samuel Lund, This is a mailto link 08-699 63 26

Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png