Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering gällande restriktioner

22 DEC 2020 17:35
I Folkhälsomyndighetens förtydligande idag framkom ingenting nytt i hur privata idrottsanläggningar ska agera när det gäller de skärpta rekommendationerna från den 18 december.
  • Skapad: 22 DEC 2020 17:35

Vi har däremot fått besked från RF, att det i nuläget inte finns någon uppmaning till privata idrottsanläggningar att stänga, då de inte kan åläggas det kravet.

SBF rekommenderar att de klubbar som har verksamhet i lokaler som ägs eller drivs av klubben/hyrs av privat aktör, följer kommunens rekommendationer för den typen av anläggning. Om ni är osäkra på vad som gäller, kontakta er kommun.

Finns inga särskilda rekommendationer, gäller samma regler som privata aktörer. Det innebär att det går att ha öppet med en tydlig begränsning för hur många som får vistas i lokalen och att verksamheten anpassas enligt SBF:s riktlinjer och FHM:s nationella allmänna råd.

För de klubbar som har sin verksamhet i kommunala lokaler som nu är stängda, finns möjligheten att fortsätta med sina träningsgrupper utomhus, då det inte finns några rekommendationer mot detta.

SBF rekommenderar att alla klubbar nu återigen, bör se över hur smittspridningen ser ut i sin kommun och utifrån detta göra en bedömning av om och hur verksamheten kan anpassas på ett smittsäkert sätt. Som stöd finns SBF:s riktlinjer och FHM:s nationella allmänna råd från den 14 december.

SBF:s riktlinjer för träning och tävling under coronapandemin, uppdateras kontinuerligt.

 

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png