Hoppa till sidans innehåll

Utbildning för RIG och NIU elever i samband med Soft Touch

16 MAJ 2019 12:38
I samband med brottningstävlingen Soft Touch i Göteborg träffades Klippan och Sundsvalls brottningsgymnasier för att eleverna skulle gå Svenska Brottningsförbundets (SBF) nya grundutbildning i brottning.
  • Skapad: 16 MAJ 2019 12:38

Utbildningen genomfördes i AK77:s fina lokaler i Kortedala. Totalt var det 27 elever från båda skolorna som genomförde utbildningen. Utbildare var Samuel Lund, Janne Öhlen och Johan Pettersson. Utbildningen innehöll både teoretiska och praktiska moment. När man har gått brottningens grundutbildning kan man hjälpa till som tränare för barn mellan 7–12 år. 

Nicklas Öhlen, NIU-Sundsvall säger ”Det var väldigt roligt och lärorikt att gå utbildningen. Jag lärde mig väldigt mycket och kommer även att ha stor nytta av detta i min satsning på brottning”. 

Filippa Strandberg, RIG Klippan tillägger ”Det roligaste i utbildningen var leken. Tänk att det är så roligt att leka. Sedan lärde jag mig mycket om att vara tränare för barn och ungdomar”.

En viktig del i SBF:s Riksidrottsgymnasier (RIG) och Nationellt Godkända gymnasier (NIU) är att eleverna ska få gå SBF:s utbildningar. Syftet med det är att eleverna ska få mer kunskap om hur det är att vara tränare och ledare inom brottningen. Tidigare i våras gick även Arbogas brottarelever SBF:s nya grundutbildning i brottning.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

 

  

Viking Line
 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....