Hoppa till sidans innehåll

Wresfit - din nya träningsform

20 AUG 2018 13:38
Svensk Brottning tar ett stort kliv för ett hälsosammare Sverige. SBF tillsammans med Svenska brottningsklubbar lanserar nu en ny och spännande träningsform för allmänheten.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 19:57

Att brottningens fysträning gjort sig känd som en av de bästa träningsformerna är sen gammalt. Det är inte för inte att hockeyspelaren Peter Forsberg eller Svenska Mästarna i fotboll, MFF använt sig av brottningsfys i deras träning. 

 

Ett flertal brottarklubbar har under åren bedrivit träningsformer av olika slag men nu vill Svenska Brottningsförbundet tillsammans med Sveriges brottarklubbar skapa en gemensam träningsform som skall passa alla.    

 

En fysträningsform riktad till motionärer, gamla brottare, motionsbrottare, idrottslag och människor som aldrig tidigare varit i kontakt med varken brottning eller någon annan idrott för den delen. Kort och gott; för alla som vill prova en utmanade träningsform. Vi ser flera andra träningsformer som använder sig av just brottningens grunder. Vi ser det som en självklarhet att vi som idrott skall vara den ledande aktören när det kommer till brottningsfys. 

 

Under hösten 2018 startar Wresfit 1.0 där vi under 6 månader ständigt kommer utvärdera och vidareutveckla konceptet. Flera klubbar är med under testperioden och vissa har redan startat sin lansering och vi kommer löpande presentera klubbar som är med i den första testperioden. 

 

Följ @Wresfit här på Facebook och Instagram för att följa processen samt se vilka klubbar och städer som kommer erbjuda Wresfit under hösten 2018 (detta presenteras nästa vecka). 

 

Vid eventuella frågor, kontakta pressansvarig Zakarias Tallroth, This is a mailto link

 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info