Hoppa till sidans innehåll

Vad innebär Trygg Idrott


En trygg idrott för alla

Cirka 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige kommer någon gång under sin uppväxt i kontakt med en idrottsförening och det innebär möjligheter till en rolig och meningsfull fritidssysselsättning. Samtidigt har barn och ungdomar rätt till en trygg idrott med gemenskap, trygghet och glädje. Idrottsrörelsen har, tillsammans med de vuxna som involverar sig, ett ansvar för att så sker.

På Riksidrottsförbundets hemsida, https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/ finns mer information om vad begreppet Trygg Idrott innebär.

Kränkningar och övergrepp kan kännas främmande och avlägsna. Men de inträffar tyvärr. Det kan vara något som sker mellan vuxna och barn eller mellan barn och unga i verksamheten. Det kan vara planerat eller något som sker i stunden. Det kan vara kriminellt eller något så vardagligt som ett obehagligt uttryck. Oavsett så är det viktigt att förstå att det händer och att vi genom att höja vår egen medvetenhet kan bli bättre på att förebygga övertramp, se och förstå samt stötta barn och unga som mår eller riskerar att må dåligt.

Riksidrottsförbundet har också två policys som vägleder:

Policy och handlingsplan mot sexuella trakasserier inom idrotten. (PDF)
Policy och vägledning mot sexuella övergrepp inom idrotten. (PDF)

För att få stöd i ert förebyggande arbete kan ni med fördel vända er till SISU Idrottsutbildarna. De har erfarenhet, verktyg och metoder för att göra ett arbete lustfyllt i din förening. Hitta kontakt till ditt närmaste distrikt här SISU idrottsutbildarna.

Uppdaterad: 05 JAN 2022 14:44 Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png