// layout bug
Hoppa till sidans innehåll

Grekisk-romerska laget slipade formen

21 APR 2015 22:19
Distriktslaget grekisk-romersk stil genomförde den 18 april sin träningsdag som ett led i uppladdningen inför Nordisk Ungdomsturnering till hösten.
  • Skapad: 21 APR 2015 22:19

Av 20 kallade brottare kom 13 till träningsdagen som hölls i Falköpings ABK:s utmärkta lokal i Odenhallen. Två deltagare hade lämnat återbud medan fem uteblev därför att deras klubbar antingen hade missat eller missuppfattat kallelsen.


Det som gäller är att distriktslaget tar ut de brottare som man vill ha med på träningsdagar och på tävlingar. Klubbarna informerar sina brottare och sedan lämnar man återbud om den aktuella brottaren inte kan eller vill vara med. I annat fall utgår lagledningen från att uttagna brottare ska infinna sig.


På träningsdagen i Falköping deltog fem brottare som inte tidigare varit kallade av distriktslaget. Vi hoppas att alla deltagare ser träningsdagen som en uppmuntran inför den fortsatta satsningen och som en chans att utvecklas genom att träna med andra duktiga kamrater.


Tränarna Martin Åstrand och Patrik Johansson höll två pass där en hel del tid ägnades åt parterrövningar. I matchträningen som följdes betonades vikten av att våga testa olika kast på träningen att göra det med full satsning. Det var ett gäng svettiga och trötta killar som avslutade det andra passet vid 15-tiden.


Söndagen den 20 september kommer distriktslaget att kalla till ny träningsdag. Direkt efter den tar vi ut laget till Nordisk Ungdomsturnering som den här gången hålls i Åbo, Finland, den 3-5 oktober. Lagledningen ser gärna att så många som möjligt bokar in BN-brottningarna i Uddevalla den 12 september för att visa att ni är i gång efter sommaren och för att se vilken vikt olika brottare ligger på.


Vi vill passa på att tacka Falköpings ABK för att vi fick låna lokalen och för att ni hade ordnat god mat, kaffe och annat som behövs under en träningsdag.

 

20150418-VBF-traningsdag-Falkoping

BILDTEXT
Deltagare på VBF:s träningsdag i Falköping för grekisk-romerska distriktslaget. Främre raden fr v: Isac Rydberg, Falköping, Jonatan Lundin, Falköping, Simon Karlsson, Skövde, Anton Johansson, Kinna, Ajupe Sadujev, Lidköping, och Gustav Åstrand, Kinna. Bakre raden: Patrik Johansson, tränare, Mikael Karlsson, Skövde, Hannes Björnqvist, Viskafors, Alexander Cujic, Viskafors, Rickard Persson, Kinna, Philip Åstrand, Kinna, Mattias Karhi, Skövde, och Martin Åstrand, tränare.

Skribent: Peter Fredriksson
Epost: This is a mailto link

Nike

Sportgrossen

 

  

Viking Line
 

Postadress:
Västergötlands Brottningsförbund
c/o Bert-Ola Karlsson, Gudhemsgatan 2
541 31 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705882835, +46705919339
E-post: This is a mailto link

Se all info