// layout bug
Hoppa till sidans innehåll

Västgötalagets väg mot tredjeplatsen i NUT

09 OKT 2019 21:50
Läs om de åtta matcherna och Västergötlands grekisk-romerska distriktslags väg mot tredjeplatsen i Nordisk Ungdomsturnering.
  • Skapad: 09 OKT 2019 21:50

Västergötland – Nyland 8-4

Efter de fyra lättaste vikterna var ställningen 2-2 och det verkade bli en nagelbitare. Men så radade våra västgötabrottare upp fem raka segrar och saken var klar. Alla tre inlånade brottare vann sina matcher. Isac Rydberg ställdes något oväntat mot Carl Boxe från Lidköpings AS som hade ställt upp när finnarna hade en vakans. I tungvikten hade John Boxe något på gång men hamnade på fall efter 4.01. Hur som helst en lovande start.

Mikael Karlsson 2

Mikael Karlsson från Skövde briljerar med ett av sina många kast under tävlingsdagarna när Marius Dalsbotn från Oslo-Akerhus åker med på ett krysstag.

Oslo-Akershus – Västergötland 6-6

Norrmännen visade sig ha ett starkt yngre garde och var hastigt uppe i ledningen med 4-0. Tre raka segrar tack vare Tomas Fast, Jonathan Lundin och Simon Karlsson jämnade ut siffrorna något innan Oslo gick ifrån till 5-3. Våra ”åldermän” Hannes Hofmann och Mikael Karlsson gjorde vad de skulle och så var det 5-5 inför de två sista kamperna. Sedan William Arvidsson förlorat en fullängdare med knappa 2-3 stod hoppet till John Boxe som blev poänghjälte efter att ha nypt Oliver Svendsen med ett vänsternack efter 1.49. Viktig pinne för lagmoralen.

John Boxe

John Boxe från LAS har lagt Oliver Svendsen från Oslo med en vänsternacksving och inväntar domarens signal för fall.

Västergötland – Nordvästra Skåne 6-6

Det blev som så ofta heta känslor runt mattan under mötet med skåningarna. Tyvärr hade vi en domare som var lika dålig åt båda håll som snabbt blev huvudperson. Våra lättviktare var på hugget och ordnade en 3-1-ledning. Lite senare gjorde Jonathan Lundin en heroisk insats och betvingade Pontus Ståhl med poängen 8-6. Avgörande var en varning efter skallning som gav Jonathan den sista tvåpoängaren. Det såg upplagt ut för vinst i lagmatchen när Hannes Hofmann ledde sin match med cirka 20 sekunder kvar men klev in i en mara och åkte dit på fall. Mikael Karlsson vann visserligen sin kamp men varken William Arvidsson eller John Boxe klarade att avgöra. Oavgjort var kanske ändå rättvist.

Simon Karlsson

Simon Karlsson avslutar en rullning med att vrida dit Oskar Ståhl från Nordvästra Skåne på fall. Den talangfulle Skövdekillen vann samtliga sina åtta kamper.

Västergötland – Häme 5-7

Av tidigare resultat förstod vi att Häme hade ett starkt lag i år. I de sex lättaste vikterna var det bara Tage Tingvall som lyckades ta sin motståndare och nu verkade det handla om att förhindra ett ras. Simon Karlsson, Hannes Hofmann, Mikael Karlsson och William Arvidsson såg dock till att det blev poängvittring till sist men Hämes tungviktare Harri Mamia stod pall för trycket och vann på fall strax före periodpaus. I slutändan en så kallad hedersam förlust.

Turpo – Västergötland 5-7

Till skillnad från förra matchen fick vi en bra start med fallsegrar för Albert Blom, William Sjödén och Leo Ljungqvist. Jonathan Lundin fick kriga tiden ut igen och vann med 3-2 mot Miro Leinonen. Simon Karlsson drygade ut ledningen till 5-2 innan Isac Rydberg kom ut som en furie och körde över sin finländare. Nu fattades bara en matchvinst. Den kom tack vare Mikael Karlsson som dock fick strida hårt för poängseger 7-4 mot Kasperi Karppinen. En ny, tät match där vi var som bäst när det gällde. Därmed checkade vi mycket nöjda ut från dagens tävlande med två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Isac Rydberg

Isac Rydberg från Falköpings ABK vann två av sina matcher.

Göteborg – Västergötland 5-7

Söndagen inleddes med årets stora match. Göteborg vann tävlingen både 2017 och 2018 men var nu lite stukade efter bland annat storstryk mot Stockholm. Vi fick precis den start vi behövde med tre segrar i de fyra lättaste vikterna. Tage Tingvall låg under på poäng när han la Jack Svensson på fall i en match som hade kunnat sluta hur som helst. Jonathan Lundin fortsatte att bygga sitt rykte som ”maratonmannen” med en ny fullängdare, nu mot George Sidorenko. Simon Karlsson fick sin hittills tuffaste utmaning när Jonathan Jednell pressade honom till sex minuters brottning. Hannes Hofmann gjorde processen kort med Petter Lundh och nu hängde mycket på Mikael Karlsson som ställdes mot träningskompisen Adam Strandner. Det blev som väntat en stenhård batalj där Mickes rutin och hårdhet ändå avgjorde. Poängseger med 5-3 och därmed också den sjunde vinsten. Att Göteborg vann de två tyngsta vikterna spelade ingen roll. Nu var plötsligt tredjeplatsen i tävlingen inom räckhåll.

Västergötland – Østfold 8-4

Østfold hade en tung tävling med tre luckor i laget och idel förluster. Här gällde det således att inte underskatta motståndet, i synnerhet som även Albert Blom fick walk over på grund av skadad motståndare. Men sedan Tomas Fast och Isac Rydberg tappat matcher de kanske borde ha vunnit stod det 4-4 och det började kännas svajigt. Eftersom vi fick w.o i två av de fyra sista matcherna var det upp till Mikael Karlsson och William Arvidsson att fixa lagsegern. Båda gick in övertygande och slängde respektive motståndare på fall utan att tappa poäng. Till slut således ändå en klar vinst.

Stockholm – Västergötland 10-2

Mitt under pågående brottning kunde våra ”spioner” på mattan intill meddela att Häme hade avgjort mot Oslo. Det innebar att vi hade säkrat tredjeplatsen oavsett utgången mot för året fullständigt överlägsna Stockholm som sköljde över våra lättaste brottare och gav sitt lag en 6-0-ledning. Det enda intressanta i slutändan blev bröderna Karlssons kamp för klassegrarna. Båda var obesegrade inför sista omgången men bjöds på stenhårt motstånd. Simon Karlsson och mångårige antagonisten Alexander Gustafsson gick en tät match med endast varsin varningspoäng utdelad. Simon vann på sista poängen. Mikael Karlssons match mot Georgios Barbanos såg ut att bli en kopia av lillebrors innan Micke mäktade med ett smidjebälte i sin parterr och gick ifrån till 5-1. Aldrig kul att förlora så stort men vetskapen om att vi blev trea i tävlingen gjorde att vi ändå kunde hålla huvudena högt.

Göran Berglund

Lagledaren Göran Berglund vid en av lagets samlingar.

Martin, Göran och Hannes tackar för att vi fick leda detta härliga gäng och hoppas att framgången ger oss inspiration för lång tid framöver.

 

Skribent: Göran Berglund
Epost: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png

 

  

 

Postadress:
Västergötlands Brottningsförbund
c/o Bert-Ola Karlsson, Gudhemsgatan 2
541 31 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705882835, +46705919339
E-post: kristina.edsberg.ke@...

Se all info