// layout bug
Hoppa till sidans innehåll

2013 vilket start vi står inför

14 DEC 2012 11:43
Nu laddar vi för Billingscupen.
  • Skapad: 14 DEC 2012 11:43

2012 börjar lida mot sitt slut och man har just pustat ut efter Brottarhelgen i Borås.

 

Nu är enbart efterarbetet kvar. Brottarhelgen i Borås har samlat alla klubbar och vi har diskuterat, tränat och tävlat för bästa framtid. VBF har provat något nytt, vi har infört kontantlös verksamhet. Alla tjänster och deltagande från brottarhelgen kommer att fakturerar på respektive klubben i efterhand. Smidigt för klubbarna, stort jobb för kassören.

 

Tack ni alla som ställde upp och genomföre brottarhelgen i Borås.

Det känns som den nya organisationen har givit distriktet kraft. Alla växel drar och hjälps åt med genomförandet. Västergötlands brottningsförbund blir allas ansvar.

 

Vi sammanställen nu distriktets styrdokument där vi skall hjälpas åt att lyfta Västergötlands brottning till nya nivåer.

 

Det nya året startar i raketfart. Västergötland har en livlig verksamhet under vintermånaderna.

Först utefter jul är nybörjarträningsdag tjejer hos Lidköping AS den 29 december. Tätt följt av 5 januari Billinge cupen Skövde, 12 januari Skene cupen 26 januari Knalleträffen, Borås. 2 februari Vänerncupen, Lidköping.

Västergötlands brottarklubbar brukar alltid åka på varandras tävlingar, så hoppas att samtliga klubbar skickar brottare i ovan nämnda tävlingar.

I dagarna fick Borås BK positiv besked att arrangera SM i fristil under SM veckan 2014 i Borås.

Ett arrangemang där vi Svenska brottningsförbundet förväntas sig att SM genomförs i nya banor som för ut brottningen på stan.

 

Man kan reflektera och notera nu går 2 fristils SM på hemma plan i Västergötland. 2013 Trollhättan och 2014 Borås. Nu gäller det att skruva om träningen och börja träna fristil. Västergötland behöver hävda sig väl på 2 svenska mästerskapen i följd på hemmaplan.

 

Tack alla som har varit med och bidragit till distriktets utveckling. VBF har växlat upp och har blivit en kraft att räkna med i Svensk brottning.

 

Nu vilar vi och samlar kraft över jul. Första tävling kommer fortare än vi anar. 5 januari i Skövde, åter skall klubbarna ställa ett brett gäng på startlinjen.

 

God Jul och God nytt år önskas alla som varit med och bidragit.

 

 

Magnus

 

Skribent: Magnus Nyström

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Västergötlands Brottningsförbund
c/o Bert-Ola Karlsson, Gudhemsgatan 2
541 31 Skövde

Kontakt:
Tel: +46705882835, +46705919339
E-post: This is a mailto link

Se all info