Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

En julhälsning från SBF:s generalsekreterare

Ett år går fort. Nu kan vi snart lägga ett händelserikt 2022 bakom oss och blicka framåt mot ett nytt spännande år.

En bild

Jul och nyår hägrar runt hörnet vilket ger tid till vila och att ladda batterierna, men också tid för eftertanke inför 2023. Vad tar vi med oss som varit bra, vad kan vi kanske göra ännu bättre och hur förbereder vi oss för att prestera på bästa sätt framöver?

2022 har varit ett händelserikt år. Vi har bland annat hanterat en coronapandemi. Ja, det är lätt att glömma att i början av året levde vi fortfarande med coronarestriktioner. Jag hoppas innerligt att vi slipper det under 2023.

Jag är dock väldigt stolt över den ”återstart” av brottningen som vi tillsammans har gjort. Här vill jag säga tack. Tack för det viktiga arbetet ni gör för att Svensk Brottning ska komma tillbaka efter pandemin.

Året har också inneburit uppstart av elitcenter i Malmö, SM-tävlingar, Fyrstads, rekordmånga utbildningar, läger och internationella mästerskap, där vi skördat en del framgångar. I förra veckan lanserade SBF en ny hemsida. Detta är bara några av alla aktiviteter som vi genomförde under 2022.

När jag blickar framåt mot 2023 så kommer även det att bli ett år fullmatat med aktiviteter. Jag ser särskilt fram emot, senior SM i Skövde 3–4 februari, Brottningsforum 20–21 maj som gör comeback efter coronapandemin och Tränarforum som kommer att hållas 26–27 augusti.

Avslutningsvis vill jag rikta ännu ett till alla er som är med och utvecklar Svensk Brottning! Jag hoppas att ni kan passa på att njuta, vila och ladda batterierna under julen.

God Jul och Gott Nytt År!

Samuel Lund, Generalsekreterare

Publicerad: 2022-12-23

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Lotta Samuelsson