Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Grundomgången i Lilla Fyrstads avgjord

Nu är grundomgången i Lilla Fyrstad avgjord. Killagen som går vidare är Spårvägen, Kungsbacka/Alvesta och Bergania. Vi inväntar andra chansen för att se vilket de fjärde laget blir. På tjejsidan går EAI/Viking, Göteborg/Västergötland, Luleå och Team Västmanland vidare.

Killarnas grundomgång i Lilla Fyrstads, avgjordes på tre platser; i Kungsbacka, Helsingborg och Stockholm.

I Helsingborg bjöd HBK Berganias på ett lyckat arrangemang där fyra skånska lag fajtades om en plats i riksfinalen. Ett drygt hundratal personer i publiken fick bevittna offensiv och händelserik brottning från alla ungdomar där HBK Bergania slutade som segrare.
Uppmaningen i inbjudan om en sportslig kamp mellan lagen och en barnvänlig atmosfär hos publiken levde alla upp till, och upplevelsen är att ett stort steg tagits mot RF:s vision om trygg idrott.

Finalen den 6 maj arrangeras i Kungsbacka och där ser vi Spårvägen , Kungsbacka/Alvesta och Bergania. Vi inväntar andra chansen för att se vilket det fjärde laget blir.

Tjejernas grundomgång avgjordes på två platser; i Norrköping och Arboga.

Tyvärr blev det bara två lag i en av omgångarna, men Arboga och Team Västmanland ställde till ett lite miniläger i samband med arrangemanget, vilket var uppskattat av de långväga deltagarna från Luleå.

Här finner ni alla resultat från grundomgången,

Till finalen den 6 maj går EAI/Viking , Göteborg/Västergötland, Luleå och Team Västmanland. Någon arrangör är ännu inte utsedd.

/Kristina Edsberg, Tävlingskonsulent Svenska Brottningsförbundet
kristina.edsberg@brottning.rf.se

Tjejernas grundomgång i Lilla Fyrstads, Norrköping

Publicerad: 2023-02-13

Senast uppdaterad: 2023-02-14

Författare: Malin Kjebon