Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Uttagning till U23-EM

Efter att samtliga observationstävlingar nu genomförts, presenteras härmed kallelsen till U23-EM i Bukarest. På grund av sena förändringar i den internationella planeringen har antalet platser justerats i både GR och WW.

I GR kommer en budgeterad plats flyttas från U23 till seniorernas EM, dit vi har för avsikt att kalla så stor trupp som möjligt. Mot bakgrund av nuvarande konkurrenssituation i GR23 respektive senior, anses det motiverat att kalla en mindre trupp till U23 för att möjliggöra fler brottare till EM. Därför alltså endast två brottare i GR. För seniorernas del gäller fortsatt Thor Masters som sista observationstävling inför slutgiltig EM-uttagning.

I WW var den ursprungliga planen att använda tävlingen Yasar Dogu i Turkiet som förberedande tävling inför senior-EM, och skicka en separat trupp till U23-EM. Dock förändrades läget när Yasar Dogu nyligen ställdes in på grund av situationen i Turkiet. Det beslutades därför att i stället skicka en större trupp till U23-EM. På så vis kan de brottare som anses vara aktuella för både U23-EM och EM tillgodogöra sig båda mästerskapen. Därför alltså fem brottare till U23-EM på damsidan. Seniorernas EM-trupp presenteras samtidigt som herrarnas, det vill säga direkt efter Thor Masters.

I FS används båda av de två budgeterade platserna, där uttagningen i första hand baserats på resultat vid SM.

Kallelse U23 EM Bukarest, Rumänien

Vid frågor, kontakta Landslagschef Zakarias Tallroth zakarias.tallroth@brottning.rf.se

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Lotta Samuelsson