Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

U23-EM: Tindra Sjöberg tog brons

Svensk seger och brons till Tindra Sjöberg i damernas 72 kg, när hon vände och vann matchen i sista minuten. Därmed är den andra svenska medaljen ett faktum. Sjöberg ser nu fram emot nästa månads EM i Zagreb, där hon kommer att tävla i 68 kg.

Tindra Sjöberg, bronsmedaljör i U23-EM i Bukarest.

Efter en övertygande vinst i förmiddagens återkval, blev Tindra Sjöberg klar för bronsmatch på U23-EM i Bukarest mot tyskan Lilly Schneider.

Bronsmatchen inleddes avvaktande av båda brottarna och inga poäng utdelades under första minuten. Tindra visade dock mest initiativ och första passivitetsvarningen gick till tyskan. Därmed svensk ledning med 1-0 inför periodvilan.

I andra perioden skruvar tyskan upp tempot och plockar snabbt tre tekniska poäng, samt ytterligare en poäng när Tindra varnas för passivitet. Underläge alltså med 4-1 med drygt en minut kvar att brottas, och minst sagt uppförsbacke för Tindra. Men skam den som ger sig: en bit in i matchens sista minut samlar Tindra ihop sig för en sista kraftansträngning och får tag i tyskans fot. Schneider tappar balansen och Tindra tar vara på situationen genom att fälla henne framåt, och följer upp med att lägga tyskan på fall efter ett snyggt lårbenslyft.

Svensk seger och brons till Tindra i damernas 72 kg. Därmed är den andra svenska medaljen ett faktum, då Jonna Malmgren vann guld i 53 kg på torsdagskvällen.

Liksom Jonna tävlade Tindra i en viktklass över sin ordinarie, och ser nu fram emot nästa månads EM i Zagreb, där hon kommer att tävla i 68 kg.

Alla resultat från mästerskapet hittar ni på UWW.org. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ SBF:s rapportering från mästerskapet på Instagram @swedewrestling  Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-03-17

Senast uppdaterad: 2023-03-17

Författare: Malin Kjebon