Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Elitidrott och studier - en bra kombination

Plugga och satsa på brottningen är en bra kombination. Det finns ett antal Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga högskolor i Sverige som gör det möjligt att studera i kombination med elitsatsning på sin idrott. Ett av dem är Malmö universitet som tillsammans med Malmö Idrottsakademi och SBF:s elitcenter ger bra förutsättningar att samtidigt satsa på brottningen.

Den 15 april är den sista ansökningsdagen för Malmö universitet. Mer om elitidrott och studier vid Malmö universitet hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns information om Riksidrottuniversitet och Elitidrottsvänliga skolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och var de finns i landet, utöver i Malmö.

En av våra landslagsbrottare, Jonna Malmgren är en av de elitsatsande idrottarna som studerar och tränar i Malmö och på SBF:s elitcenter och får stöttning av Malmö Idrottsakademi. Läs mer om hennes upplevelse här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Elitprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Malmö idrottsakademi och hur du söker dit. Sista ansökningsdagen är 1 augusti 2023.

Vill du veta mer om SBF:s Elitcenter, kontakta zakarias.tallroth@brottning.rf.se

Bild från MIA:s artikel med Jonna

Publicerad: 2023-04-06

Senast uppdaterad: 2023-04-06

Författare: Malin Kjebon