Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Moa Nygren projektledare för Idrottsklivet

Svenska Brottningsförbundet har tillsammans med 13 andra specialidrottsförbund valts ut för att ingå i projektet Idrottsklivet. Projektet är treårigt med syfte att stärka idrottsrörelsens närvaro i prioriterade områden. Moa Nygren kommer att vara projektledare från brottningens sida.

I januari 2023 beslutade Riksidrottsstyrelsen om en strategi för att stärka idrottsrörelsens närvaro i prioriterade områden. Efter en ansökningsprocess har vi i Svenska Brottningsförbundet tillsammans med 13 andra specialidrottsförbund valts ut.

Projektet har fått namn Idrottsklivet och Moa Nygren är rekryterad som projektledare. Hon har tidigare erfarenhet av arbete i utsatta områden och en gedigen brottningsbakgrund;

- Att få denna möjlighet känns enormt roligt. När jag läste kvalifikationerna för tjänsten kände jag direkt – detta är jag. Att arbeta med brottning och möjliggöra för fler att hitta till denna fantastiska idrott känns som en dröm för mig. Nu ska de bli kul att kicka igång planeringen av projektet och skapa kontakt med alla intressenter, specialidrottsförbund, RF-SISU och alla berörda klubbar i Sverige.

Moa är redan nu på plats för att förbereda och planera arbetet som ska göras i tätt samarbete med övriga SF och RF/SISU distrikten i de områden som vi prioriterat.

Vi kommer löpande att informera om arbetet på både hemsida och i sociala medier.

Läs mer om projektet här:

Idrottsrörelsens inkluderingsarbete växlar upp - Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

68 miljoner fördelas för att ge barn en mer meningsfull fritid - Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Författare: Malin Kjebon