Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren brottas om VM-brons och OS-plats

Ikväll är det spänningens stund när hela brottningens värld riktar sina blickar mot Belgrad. Efter fyra tuffar matcher så är det klart att Jonna kommer att brottas om brons-medalj i VM.

Ikväll brottar Jonna Malmgren om VM-brons, kl 18:30

Detta världsmästerskap är inte bara en strävan efter titeln, det är också det första steget mot att förverkliga en olympisk dröm vid OS 2024 i Paris. Endast de fem bästa säkrar en efterlängtad plats till de olympiska spelen.

Jonna inledde VM med kraft och beslutsamhet när hon igår steg in i ringen mot Otgonjargal Ganbaatar från Mongoliet. Med imponerande färdigheter och en stark kämparanda dominerade Jonna matchen och säkrade segern med ett slutresultat på 6-3.

Efter denna triumf mötte hon kanadensiskan Samantha Stewart och fortsatte att visa upp imponerande brottning. Matchen var tuff och jämn, men Jonna höll huvudet kallt och vann matchen med 2-1.

När kvartsfinalen närmade sig stod Jonna inför en stor utmaning i form av den tidigare OS-trean, Vanesa Kaladzinskaya. Efter en intensiv kamp och en jämn match besegrades Jonna av Kaladzinkaya. Den tidigare OS-trean lyckades därefter vinna nästa match och gick därmed vidare till final.

För Jonna var detta inte slutet på resan, då hon i och med att Kaladzynkaya gick till final, fick chans till återkval. Även där visade Jonna fantastisk beslutsamhet när hon besegrade ungerskan på fall och säkrade sin plats i bronsmatchen som kommer att äga rum ikväll runt kl 18:30.

En seger i bronsmatchen ger inte bara en plats på prispallen under världsmästerskapen utan innebär också en åtråvärd biljett till OS 2024 i Paris.

Följ vår rapportering på Instagram och @swedewrestling och på Svenska brottningsförbundets facebook-konto.

Livesändningarna från mästerskapet hittar ni på UWW+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Malin Kjebon