Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Jonna säkrar OS-plats

Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

I denna spännande uppgörelse stod Jonna på mattan mot Maria Prevolaraki från Grekland, en duktig brottare med en lång meritlista. Det blev en intensiv match där Jonna Malmgren visade upp sin skicklighet och beslutsamhet genom att vinna på fall i första perioden. Resultatet av detta blev en välförtjänt seger till Jonna Malmgren i form av en femteplats och en svensk biljett till OS i Paris 2024 i 53-kilosklassen.

-Det har varit en berg- och dalbana. Jag kände att jag inledde turneringen bra imorse, sen i bronsmatchen fick jag en blackout och körde slut på mig helt. Efter det kände jag att jag verkligen skulle ha den där OS-platsen nu. Detta är något jag har jobbat hårt för och jag tänkte inte gå härifrån tomhänt. Det känns så bra att kunna avsluta på detta sättet!, säger Jonna Malmgren glädjefyllt.

Publicerad: 2023-09-22

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Författare: Malin Kjebon