Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Dags för Sverige i U23-VM

Sverige åker med en stark trupp på totalt sju brottare; fyra i GR och tre i WW. Våra tre damer är först ut av svenskarna och går samtliga in i tävlingen onsdag 25 oktober.

Alexander Johansson under U20-EM 2023

U23-VM avgörs i Albaniens huvudstad Tirana.
Mästerskapet skulle ursprungligen arrangerats i finska Tammerfors, men flyttades till Albanien efter finska regeringens definitiva beslut om att inte ge visum till Ryssland och Belarus.

Våra tre damer är först ut av svenskarna och går samtliga in i tävlingen onsdag 25 oktober:

Nova Bergman i 55 kg, Tindra Sjöberg i 68 kg och Elvira Braun i 76 kg. Tindra Sjöberg går in i tävlingen som stor medaljkandidat, med brons från U23-EM i våras och deltagande i VM i september. Även Nova har gjort både U23- och seniormästerskap tidigare, och bland annat lagt beslag på två meriterande femteplatser. Sistaårsjunioren Elvira Braun gör sitt första mästerskap i U23-kategorin, efter en fin femteplats på U20-EM i juni.

På herrsidan har göteborgarna Miru Olsson och Simon Borkenhagen gjort varsitt U23-mästerskap tidigare, medan Hamza Sertcanli och Alexander Johansson gör debut i ålderskategorin efter varsin medalj på U20-EM i somras, där Alexander Johansson blev europamästare i 82 kg och Hamza tog brons i 87.

Damerna tävlar 25-26 oktober och herrarna tävlar 27-29 oktober.

Följ svenskarnas framfart via @swedewrestling Länk till annan webbplats. på Instagram och på UWW:s hemsida. Länk till annan webbplats.Där hittar ni hålltider, resultat och livesändningar.

Publicerad: 2023-10-24

Senast uppdaterad: 2023-10-24

Författare: Malin Kjebon