Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Inför SM i Luleå i samband med SM-veckan

Nu är datumen satta för respektive idrott vid SM-veckan i Luleå. Brottningen kommer att avgöras 21-22 mars, det vill säga torsdag och fredag. Upplägget kommer att ske enligt samma princip som vid SM i Skövde, med totalt 22 viktklasser . För att underlätta för alla tillresande startar vi torsdag 12.00 (runt lunch).

Efter Tävlingsrådets utvärdering av SM 2023 fastslogs att upplägget fungerade bra, både vad gäller SM-vikter och tävlingsschema.

Vi har fått återkoppling från SVT att de tycker att brottningen har bra publik och program, men i Skövde blev det lite pressat, och vi fick flytta några finaler, vilket vi inte kommer att behöva i Luleå.

Utvärdering av SM-upplägg under 2023
Det konstaterades att tävlingsupplägget vid respektive SM-arrangemang i huvudsak var till belåtenhet hos såväl arrangörer som deltagare och publik. Det beslutades därför att behålla samma upplägg inför nästa års mästerskap: Invägning och finalomgångar samma dag,

Angående SM-vikterna för seniorer var slutsatsen att det föll väl ut och att det primära syftet att öka kvaliteten på mästerskapet uppfylldes. Inga viktklasser behövde ställas in då samtliga vikter hade minst tre deltagare, och vi fick se många högintressanta matcher som sannolikt hade uteblivit om alla vikter varit tillgängliga.

För mer information om SM-veckan i Luleå, se: https://smveckan.se/ Länk till annan webbplats.

Har ni frågor omkring SM och SM-veckan i Luleå så bjuder vi in till ett öppet Teams-möte tisdagen den 31 oktober kl. 18.00 – 19.00.

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 381 670 497 500
Lösenord: FxjSP7

Ladda ned Teams Länk till annan webbplats. | Anslut på webben Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-10-25

Senast uppdaterad: 2023-10-25

Författare: Lotta Samuelsson