Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

EM-truppen uttagen

Idag presenterar Svenska Brottningsförbundet det lag som kommer att representera Sverige vid EM 2024 i Bukarest, Rumänien. Tio kvalificerade brottare med högt ställda mål, är redo att tävla om medaljer 12-18 februari.

Sverige skickar en väl förberedd trupp till Bukarest, redo att utmana i Europamästerskapen och strida om medaljer. Förväntningarna är höga, och de svenska brottarna ser fram emot att tävla i detta mästerskap som utgör en utmärkt uppladdning inför de kommande OS-kvalen.

På damsidan ser vi välmeriterade Jonna Malmgren i 53-kilosklassen, med sina dubbla EM-guld och en imponerande femteplats från VM i somras. Jonna är en klart favorit att följa i jakten på ytterligare en titel. Tillsammans med henne, Johanna Lindborg. Med bronsmedalj från EM och tidigare femteplats från VM, är hon en stark kandidat i 62-kilosklassen. I truppen finns också Tindra Sjöberg, 68 kg bronsmedaljör från både U23-VM och-EM 2023 och Evelina Hulthén, 57 kg, som debuterade i EM förra året.

Herrarnas lag representeras av sex brottare där den erfarne Alex Kessidis, är ett av de främsta medaljhoppen i 87-kilosklassen. Han rankas för närvarande åtta i världen på United World Ranking och tog 2022 en femteplats på VM. Två andra meriterade brottare med medaljförväntningar är Albin Olofsson, 77 kg och Niklas Öhlén, 67 kg. Truppen stärks ytterligare av Zagreb Open-medaljörerna Alex Bica, 63 kg, Lukas Ahlgren, 82 kg och Alexandar Stjepanetic, 97 kg, som förra veckan presterade bra och besegrade tufft motstånd.

Europamästerskapen äger rum 12-18 februari, och först ut på mattan är herrarna.

GR

63 kg Alex Bica (12-13 februari)
67 kg Niklas Öhlén (13-14 februari)
77 kg Albin Olofsson (12-13 februari)
82 kg Lukas Ahlgren (13-14 februari)
87 kg Alex Kessidis (12-13 februari)
97 kg Alexandar Stjepanetic (13-14 februari)

WW

53 kg Jonna Malmgren (15-16 februari)
57 kg Evelina Hulthén (15-16 februari)
62 kg Johanna Lindborg (15-16 februari)
68 kg Tindra Sjöberg (14-15 februari)

Tränare: Sofia Mattsson, Zigmunds Jansons
Teamledare: Zakarias Tallroth
Fysioterapeut: Ingemar Gannby

Domare: Linn Sjöström, Daniel Tuvestam

Följ vår rapportering via @swedewrestling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Instagram och vårt Facebookkonto Svenska Brottningsförbundet.

Livesändningar, scheman och resultat hittar ni på UWW.org. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-01-22

Senast uppdaterad: 2024-01-22

Författare: Malin Kjebon