Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Redo för SM i Luleå

Brottningssverige är redo att kasta sig in i ett spännande brottningsevent när SM-veckan nu drar igång. Som arrangörer står Luleå BK och BK Snar. Två intensiva dagar av brottning står på schemat den 21-22 mars. En imponerande lineup av brottare gör att kan vi förvänta oss många underhållande matcher som kommer att hålla publiken på helspänn.

Svenska mästerskapen är inte bara en tävling mellan individuella idrottare, utan en kamp mellan tradition och förnyelse, mellan erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Med en samlad skara av talangfulla brottare på ett och samma ställe blir SM-veckan en perfekt möjlighet att se framtiden för Svensk Brottning ta form.

På anmälningslistan bland våra duktiga brottare finner vi Jonna Malmgren, med två Europamästerskapstitlar, silver från EM 2024 och en eftertraktad plats i Sveriges OS-trupp inför Paris 2024. Mycket offensiv och obesegrad på svensk mark sedan 2019, är hon återigen en stor favorit.

Även på herrsidan är förväntningarna höga där bland annat AIK Brottning presenterar en slagkraftig trupp som inkluderar Zakarias Berg i 97 kg och Albin Olofsson i 82 kg.

Särskilt i 82 kg förutspås en spännande kamp där flera av deltagarna har internationella mästerskapsmedaljer. Utöver Albin Olofsson ser vi Alexander Johansson, förra årets Europamästare i U20 från Kungsbacka och ukrainska landslagsbrottaren Artur Ovsepyan, som tävlar för Spårvägen. En minst sagt intressant viktklass.

I herrarnas fristil väntas många rafflande matcher i framförallt 65 och 74 kg.

Information och resultat

Resultat och anmälda hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om SM och SM-veckan hittar ni här.

Livesändningar

Finalpassen, båda torsdag och fredag, sänds på SVT Play kl. 17:00-19:00 och hela tävlingen går att se live via brottningplay.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingstider

 

Torsdagen den 21 mars
Invigningsceremoni kl. 11:15 följt av prisutdelning för prestationer genom föregående år.
Tävlingarna börjar kl. 12:00 och finalpasset kl. 17:00
Kategorier: GR 82, 87, 97 och 130 kg, WW 68 och 76, FS 61, 68, 70 och 74 kg.

Fredagen den 22 mars
Tävlingsstart kl. 10:00 följt av finalpasset kl. 17:00.
Kategorier: GR 60, 67,72 och 77 kg, WW 50, 53, 57, 62 kg, och FS 79, 86, 97 och 125 kg .

 

 

Publicerad: 2024-03-19

Senast uppdaterad: 2024-03-20

Författare: Malin Kjebon