Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren i final

I morgon har Jonna Malmgren har chansen att göra en repris av förra årets guld när hon nu är klar för final i U-23 EM . Där möter hon Maria Vynnyk, Ukraina c:a kl 16:00 svensk tid.

Vanligtvis tävlar Jonna i 53-kilosklassen, men i årets U-23 EM brottas hon i 55 kilo. Efter två vinster mot Turkiskan, Tuba Demir, och norskan, Felicitas Domajevq, stod hon redo för semifinalen i eftermiddags. Där besegrade hon moldaviskan, Mihaela Samoil på fall i första perioden. Samoil, som tidigare placerat sig som tvåa på U-23 VM i 55-kilosklassen.

Jonna var dock inte helt nöjd med starten på U23-EM, berättar hon för SBF:s landslagschef Zakarias Tallroth i en kort interjvu på instagram @swedewrestling;

-Jag tyckte första matchen var lite sådär, jag kom inte riktigt in i brottningen som jag ville. Men jag avslutade på topp tycker jag nu i semin, så det känns gött att vara i final!

Se hela intervjun med Jonna på SBF:s instagramkonto @swedewrestling och följ vår löpande rapportering där för uppdateringar under mästerskapet.

Imorgon klockan 16:00 svensk tid möter Jonna Malmgren den ukrainska brottaren Mariia Vynnyk, som förra året tog brons i 55-kilosklassen på U-23 EM.

Streamingen till matchen hittar ni på UWW+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och all information om tävlingen hittar ni på UWWs hemsida: https://uww.org/event/u23-european-championships-2/results Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-05-22

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Författare: Malin Kjebon