Hoppa till sidans innehåll

Resultat B2 2016


Rapportering från Fyrstads grupp B2 som avgjordes i Arboga


I Arboga hade Arboga AK fått äran att arrangera grupp B2- i Fyrstads brottningarna. Deltagande lag var Arboga AK, Falköpings ABK och Varbergs Bois BK det var även meningen att Oskarshamns BK skulle delta i denna grupp men tyvärr blev de tvungna att dra sig ur i torsdags kväll då de fick sjukdomar och skador i laget.

Så vi blev tyvärr bara tre lag i denna kamp om nästa års plats i A-Fyrstads. Tävlingarna startade kl. 13.00 med matchen Arboga AK mot Falköpings ABK och här visade det sig att Falköpings ABK var det starkare laget idag då de segrade med 22-15.

Match nummer två var matchen mellan Varbergs Bois BK och Falköpings BK och där var det betydligt jämnare och en av dagens höjd punkter var när Andre Isberg möte Besnik Shala där Andre visade på en mycket fin grepp repertoar när han segrade med siffrorna 10-1 efter 5.31. Inför den sista matchen så var ställningen 17- 14 till Varbergs Bois BK och då kliver tungviktana in i matchen och Falköpings ABKs Joakim Fredriksson blir match hjälte då han lyckas kasta Varbergs Bosi BK Kevin Lotzner efter 4.11 och vinner på fall och Falköpings BK kan utropas som ohotade segrare i denna grupp.

Sista matchen mellan Arboga AK och Varbergs Bois blev en spännande och hård kamp där det även avgjordes i den sista matchen då ställningen var 15-15 inför tungvikts matchen och här kliver Billy Rääf inlånad från Sandvikens BK in och avgör till Arboga AK:s fördel när han med ett perfekt nacksving lyckas lägga Kevin Lotzner på fall efter 3.53 och Arboga AK slutar på en hedersam andra plats och får fortsätta även nästa år i B gruppen.

Det var en mycket bra tävling med många hårda och tuffa matcher och alla kämpade väl så det ser bra ut för svensk brottning om alla dessa unga killar fortsätter. Så ett Stort Grattis till Falköpings ABK och lycka till i nästa års

A-Fyrstads
Med vänlig hälsning
Arboga AK