Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Utvecklingslagen - Team Korpberget/Puts & Tegel

Utvecklingslagen är en satsning på lovande brottare i åldern 18-23 år, som möjliggjorts tack vare två av SBF:s huvudsponsorer. Utvecklingslagen går därför under två olika namn, där alla killar tillhör Team Korpberget och tjejerna tillhör Team Puts & Tegel.

Från förbundet är det landslagschef och utvecklingsansvarig, dvs Zakarias Tallroth och Leonard Östlund, som ansvarar för satsningen, till deras hjälp har de två mycket kompetenta mentorer som fungerar som kontaktpersoner för respektive lag: Jim Pettersson för Team Korpberget och Johanna Mattsson för Team Puts & Tegel.
Här Pdf, 533.7 kB. kan ni läsa en presentation av Jim och Johanna.

Att vara med i Utvecklingslagen innebär att man som satsande brottare får en ytterligare en resurs, som är tänkt att fungera som ett komplement till ens befintliga stöd, det vill säga förening och hemmatränare, landslagsledning, föräldrar, eventuella sponsorer med mera. Stödet som erbjuds är individuellt anpassat och bygger alltså i första hand på den aktives specifika behov. Hittills har de viktigaste insatserna varit olika former av rådgivning: det kan handla om allt ifrån osäkerhet på hur man ska finansiera sin satsning, till att behöva förbättra sitt parterrunderläge. Vad det än handlar om försöker vi med hjälp av våra mentorer reda ut vad som kan behöva justeras för att möjliggöra nästa steg i satsningen.

Utvecklingslagen står utanför den ordinarie landslagsorganisationen, och brottarna behöver därför inte vara aktuella för mästerskap för att del av stödet. Satsningen är långsiktig och så länge man satsar behåller man sin plats till och med sista året i U23-kategorin. Utöver det individuella stödprogrammet försöker vi få till minst en årlig träff med hela gruppen, där vi samlas en helg för gemensam träning och fokuserar på ett specifikt område som alla har nytta av att lära sig mer om. I dagsläget består Utvecklingslagen av totalt 20 brottare födda 2000-2005, där nyintag sker varannan höst. En presentation av samtliga brottare kommer att publiceras i SBF:s kanaler under hösten.

 

En bild

Publicerad: 2023-10-03

Senast uppdaterad: 2024-05-03