Gå till innehåll
Svenska Brottningsförbundet

Projekt - Världens vackraste sport

Världens vackraste sport är en aktivitetssatsning som Svenska Brottningsförbundet skapat för att inspirera skolor till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet och ute på skolgården och på fritids.

Med detta material visar vi olika övningar som man kan göra ensam eller tillsammans med andra i skolmiljön. Vi arbetar efter att det ska vara enkelt och roligt att röra på sig.

För mer information kontakta, Cem Celepli Atci cem.celepli.atci@brottning.rf.se

Om världens vackraste sport

Brottningen är en sport med mycket historia. Många förknippar brottning med kast, vilket stämmer men det finns en annan viktigt den av idrotten att belysa. Precis det försöker vi visa med följande filmer.

Brottningen är en mångsidig idrott där man behöver träna på olika förmågor för att kunna brottas. Detta förklaras i filmen, en annan faktor som vi även vill berätta om är att brottningen är en idrott som är inkluderande. Brottare må vinna sina matcher ensamma på mattan men det krävs att brottaren också har en kamrat att träna med. Ställ er frågan; hur brottas man ensam?

Med detta material visar brottare från olika delar av Sverige, med olika meriter och olika faser vad man kan göra för att bli en duktig brottare. De har visat oss sina favoritövningar som är grundläggande för att bli brottare.

Alla dessa övningar kan göras under ett träningspass eller för att röra på sig mellan sina lektioner.

Gör såhär; Testa alla övningar som brottarna visar upp och förklara!

https://www.youtube.com/watch?v=Lcy84Ft-KVo Länk till annan webbplats. - Del 1

https://www.youtube.com/watch?v=hQt7IsiAp8E&t=7s Länk till annan webbplats. - Del 2

https://www.youtube.com/watch?v=vT6AeBNZZ54 Länk till annan webbplats. - Del 3

https://www.youtube.com/watch?v=H5-ttlOKkrI Länk till annan webbplats.Del 4

Publicerad: 2022-12-08

Senast uppdaterad: 2022-12-08